De Beernemse Notenkraker

“Bloemendale leeft” organiseert koekjesverkoop ten voordele van …

Elk jaar organiseert de vereniging “Bloemendale leeft” een kaarting ten voordele van een goed doel. Door Covid19 kon dat uiteraard niet doorgaan en daarom dacht men eraan een koekjesverkoop te organiseren t.v.v. VZW De Beernemse notenkraker. De opbrengst van de verkoop (€ 500,00) werd aan de voorzitter overhandigd.

Jacques Debruyne aan het woord, in het artikel op actuali.be :

“VZW De Beernemse Notenkraker is een onafhankelijke organisatie van om en bij de 45 vrijwilligers die zich ten volle inzetten om mensen in nood op korte termijn verder te helpen. “Verder helpen” betekent voor ons: mensen voorzien van voeding, kleding en een ontmoetingsruimte. We hebben, om dit te verwezenlijken een netwerk uitgebouwd met daarin Dienstencentrum Mirte, Covias (begeleid en behandeling, arbeidszorg en ontmoetingscentrum), ‘t Rad (De Kringwinkel), GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en lokale Solidariteit) en niet te vergeten, een samenwerking met het Sociaal Huis van Beernem.

Voor de sociale kruidenier werken wij samen met grootwarenhuizen die hun overschotten aan ons schenken. De opbrengst van onze sociale kledingwinkel gebruiken wij voor de aankoop van groenten en fruit.

Daar wij een sociale kruidenier zijn die zich echt toespitst op gezonde voeding, zoals verse groenten en fruit, wil dat zeggen dat wij ook heel wat opslagruimte nodig hebben om dat op een voedselveilige manier op te slaan.

Uit ervaring weten we dat “ontmoeting” minstens even belangrijk is als onze voeding en kledij, dit voor het sociale contact. Ook worden onze eventuele overschotten of resten van voeding verwerkt in onze sociale keuken, bijvoorbeeld voor de bereiding van soep enz…

Door Covid19 verloopt alles net iets anders, we kunnen minder vrijwilligers inzetten, het aantal gezinnen die jammer genoeg een beroep moeten doen op ons aanbod groeit gestaag. Dat betekent meer nood aan ruimte, en meer voeding.

Wij van de Notenkraker danken van harte de mensen van “Bloemendale leeft” voor hun inbreng. We weten nu al dat het budget gebruikt zal worden voor de aankoop van groenten en fruit.

Op de foto : medewerkers van de ‘Notenkraker’, met voorzitter Jacques Debruyne die cheque in ontvangst neemt van de drie dames van ‘Bloemendale Leeft’ zijnde Nathalie, Rolanda en Hellen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven