De Beernemse Notenkraker

 

Als sociale kruidenier zijn we een buurtwinkel met een lage drempel voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

We bieden gratis of tegen sterk verminderde prijzen kwaliteitsvoeding en basisproducten aan voor personen en gezinnen die in (kans)armoede leven. We bieden een kwaliteitsvol en waardig alternatief voor noodhulp en voedselpakketten.

Daarnaast bieden we een ontmoetingsplaats aan waar kansen gecreëerd worden. We werken hierbij samen met het ontmoetingscentrum De Klaver. Door mensen in (kans)armoede uit hun isolement te halen en begrip te tonen voor hun sociale situatie willen we hen kansen aanbieden.

In de winkel en het ontmoetingscentrum kunnen mensen een luisterend oor vinden.

Om boodschappen te kunnen doen in onze sociale kruidenier moet je inwoner zijn van Beernem en zich aanmelden via het OCMW – Sociaal Huis.
Mensen die geen attest van het OCMW kunnen voorleggen, worden éénmalig bediend en voor een volgende keer verwezen naar het OCMW.

Met een OCMW-attest kunnen klanten gedurende 6 maanden winkelen. Indien nodig kan deze periode verlengd worden.

Ter plaatse kunnen steeds alle inlichtingen gevraagd worden aan de aanwezige medewerkers. Indien gewenst is er op discrete wijze ook een individuele begeleiding mogelijk.

De ontmoetingsruimte staat steeds ter beschikking en kan gebruikt worden voor een babbel, met een kopje koffie of een frisdrank. We respecteren steeds de privacy van de klanten.

Wij promoten gezonde voeding via onder meer kookdemo’s, informatiemomenten en allerhande keuken- en kooktips.

  • Waar?         Stationsstraat 125, Beernem
  • Wanneer?  Elke DINSDAG van 16u00 tot 18u00
Scroll naar boven